sa incercam sa definim managementul!


Cineva spunea ca o posibila definitie a managementului ar fi: „Arta de a pune intrebarile importante”.  Instantaneu imi vine in minte o intrebare (asta, bineinteles, apropo de intrebari) si anume, care sunt intrebarile importante? E vorba despre a cunoaste punctele cheie din fiecare domeniu si pe baza lor sa iti formulezi intrebarile?  sau poate este arta de a adresa intrebari care sa ii determine pe cei din jurul tau sa-ti ofere informatii importante in mod sintetic?  este dicutabil ce poate constitui la nivel de management o intrebare importanta.  Pentru unii manageri, vorbesc de conducerea executiva aici, domeniul financiar poate fi mai important, pentru altii partea organizatorica si operationala poate fi mai atractiva intrucat este mai accesibila, in timp ce altii nu se axeaza decat pe strategie si dezvoltare de business.  Implicit cred ca acordarea unei importante sporite unui anumit domeniu duce si la prioritizarea informatiilor aferente domeniului respectiv.  Sigur la polul opus sunt managerii care vor sa stie tot si care de regula au probleme cu delegarea sarcinilor, activitatilor. De exemplu, antreprenorii sunt cel mai des cei care cad in capcana de a pune toate intrebarile posibile si de a cere sa fie consultati in legatura cu orice.  Sigur, asta nu e un lucru rau.  Devine un obicei prost in momentul in care statutul de companie mica este parasit in favoarea celui de companie mijlocie.  Totusi, daca e sa tin cont de definitia de mai sus, se poate spune ca  punand toate intrebarile exista o probabilitate foarte mare sa le nimeresti si pe cele importante.

Anunțuri

10 comentarii

Din categoria Business management

10 răspunsuri la „sa incercam sa definim managementul!

 1. Orfeu

  Eu din principiu refuz sa ma angajez undeva unde o sa am manager o femeie. Am remarcat ca sunt varza.

 2. manu

  In departamentul unde lucrez , sunt numai „managerite”(vreo 6) si un singur manager:) de vreo ” ani si treaba merge din ce in ce mai bine, deci nu sunt chiar varza femeile in conducere:):)

 3. georgiado

  @ Orfeu
  De ce spui ca femeile sunt varza ca manageri?

 4. Orfeu se refera probabil la femeile manager din IT. Si aici s-ar putea sa aiba dreptate. In general IT-isti vor sa fie condusi de guru iar un barbat nu poate vedea o femeie guru in programare/tehnic.
  Spune-mi daca ma insel Orfeu.

 5. Orfeu

  @Cristina:
  Te inseli!!!
  @Manu:
  7 manageri intr-un singur departament???

 6. Orfeu

  @Cristina:
  Te inseli la faza ca nu pot vedea un guru intr-o femei :). Din pacate la partea de conducere uneori cand sunt alese femei nu sunt alese exact cele mai potrivite pentru slujba, ci cele mai inclinate catre „religie”. Ca fapt divers, cunosc unele femei in IT care au aceasi parere ca si mine. Una din ele a fost de altfel o dulceata: s-a angajat ca team leader, apoi a renuntat fiindca si-a dat seama ca nu face fata, dar e singurul caz de astfel de sinceritate pe care il cunosc.

  In rest imi place sa lucrez cu femei. In general au un talent la a observa detalii care imi balanseaza superficialitatea si neseriozitatea.

 7. Deci nu ma insel. De fapt manageritzele pe care le cunosti tu erau asa cum am spus in IT si „nu sunt alese exact cele mai potrivite pentru slujba, ci cele mai inclinate catre “religie””. 🙂 Mai citeste o data commentul meu anterior.

 8. manu

  Pai 7 manageri ca sunt 7 echipe:)

 9. Eu

  Daca pui prea multe intrebari s-ar putea sa treci pe langa raspunsurile cu adevarat importante.

 10. Pingback: Generatia “de ce?” « My web…side

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s