Memoriile mandarinului valah – Petre Pandrea


Excerpte din Memoriile Mandarinului Valah:

„Femeie buna – Am vazut candva o statuie  femeie frumos modelata. Se numea La Statue de la bonne femme. Venera din Milo n-avea brate, statuia femeii celei bune n-avea cap. ”

„Mariaj si burlacie. Cea mai proasta casatorie este mai profitabila masculului decat burlacia cea mai daurita: patul, ordinea casei, sanatatea, progenitura. […] Dar, de obicei, Don Juan n-are casa, n-are masa, n-are gospodarie, este un barbat estropiat, un barbatus din specia fluturelui care umbla din floare in flaore, o chenzina pe an. Am observat ca Don Juan nu are copii. Sa fie sterp si e armasar copulativ fara odraslire? Nu. De fapt, Don Juan prelungeste perioada de incubatie pasionala – suceste capul fetelor si nevestelor in perioada premergatoare, se suie cocoseste o data si da bir cu fugitii.  Il intereseaza mai mult regretul femeii decat bucuria ei. Bucuria lui este suferinta iubitei.  Don Juan infasurat in elegie si mister nu se preocupa de coit, ci de placerea premergatoare. […]”

„Vaicareli. Irascibili, isterizati, imbecilizati – oamenii alearga in deruta.  Din vaicareli se naste si nevoia de razbunare.  In loc sa se caute echilibrul psihic intim – se cauta sprijin in afara.  Razbunarea este carja slabanogului si toiagul imbecilului.”

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Despre oameni, Diverse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s